Dierbenodigdheden (+)  
  Speelgoed (-)  
  Zoeken  
  Overig  
   Poppenwagen  
   Over ons  
   Klantenservice  
   Algemene voorwaarden  
   Privacy  
   Verzendkosten  
   Veel gestelde vragen  
   Leveringsvoorwaarden  
   Sitemap  
   Links  
  Best Verkocht  
Winkelwagen
 Aantal 0
 Totaal() 0.00

Rieten Poppenwagen Printervriendelijke pagina 

Rieten Poppenwagen

Bent u op zoek naar een mooie poppenwagen van riet kijk dan vooral eens in onze shop rond. We hebben een brede keus wagens voor u op een rijtje gezet. Geschikt voor de allerkleinsten of de wat grotere poppen moeders. Vele soorten zijn voorzien van een stoffen bekleding en hebben daarnaast ook nog eens een deken en kussensetje

Voor een compleet overzicht neem eens een kijkje in onze uitegebreide catalogus :
Klik op het boekje :
  

Rieten poppenwagen Wickerwork

Rieten Poppenwagen - Geschiedenis van de poppenwagens van riet.

De eerste poppenwagen zover bekend bestonden uit 3 wielen en waren bekleed met een bak van hout of gemaakt van riet. Het voordeel van riet was dat de mand (poppen bak) makkelijk te maken was. Ambachslieden maakten van riet welke aan de zijkanten van rivieren te vinden was. de mooiste creaties. Deze wagen gingen dan ook zeer lang mee, mits goed onderhouden. Vele voorbeelden zijn nu nog te vinden in Museums.  Een voorbeeld hievan is het Kinderwagenmuseum te Midwolda. Daar hebben ze nog een aantal zeer mooie exemplaren staan. het is de moeite waard om dit museum een keer te bezoeken. Zij hebben ook een breed assortiment kinderwagens. Een ander museum waar u ook een aantal leuke soorten rieten poppenwagen kunt vinden is het Speelgoedmuseum in Lunteren.

Waar op letten bij aanschaf van een poppenwagen van riet!

Allereerst dient u bij het uitzoeken te kijken naar de duwhoogte van de rieten poppenwagen. Is deze niet te klein of te groot voor het kind waarvoor deze is bestemd. Het makkelijkst is dit te bepalen door bij uw kind de ellebooghoogte te meten . Bepaal de afstand van de elleboog naar de grond (natuurlijk als het kind staat) Is deze hoogte ongeveer gelijk aan de duwstang hoogte dan is de wagen geschikt voor uw kind. Een ander item om op te letten zijn de wielen van de wagen. Zijn deze voorzien van een rubber loopvlak. Dit voorkomt dat er krassen op de vleoer ontstaan tevens welkt dit geluidsdempend. Rubberen wielen zorgen er ook voor  dat de wagen makkelijker en soepeler rijdt. Waardoor uw kind met plezier met de pop gaat rijden. let ook op de lengte van de kuip van de poppenwagen. past de pop waarvoor de wagen bestemd is wel in de wagen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de pop er niet inpast.

Rieten Poppenwagen: soorten

De wagens zijn er in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Bekend is bijvoorbeeld de Wickerwork. Dit is 1 van de grotere rieten poppenwagens. Deze wagen is uitgevoerd in de jaren 50 stijl en heeft een neerklapbaar zonnedakje. Zeer degelijk uitgevoerd doordat deze een matalen frame heeft. Een ander leuk type (kleinere uitvoering is bijvoorbeeld een poppenwagentje met een bekleding voorzien van beertjes. Deze poppenwagen riet beertjes heeft ook een neerklapbaar zonnekapje, tevens is deze voorzien van bekleding. De wielen zijn uitgevoerd in het kunststof met een rubber loopvlak. Passen perfect bij de wagen.

Voor een compleet overzicht neem eens een kijkje in onze uitegebreide catalogus :
Klik op het boekje :
  

Laatste Update:

© Copyright 2019 - Liesjeshoutenspeelgoed.nl